De toonaangevende oplossing voor optimale wellness van de vrouw!

Met de tijd kunnen de natuurlijke processen die een vrouw gedurende haar leven doormaakt zoals een bevalling en hormonale veranderingen, leiden tot klachten als ongewenst urineverlies, vaginale problemen, verlies van elasticiteit, droogheid en terugkerende infecties. Dit kan de levenskwaliteit en het gevoel van eigenwaarde enorm aantasten.

FEMILIFT is een geavanceerde, minimaal invasieve, poliklinische behandeling die optimale resultaten geeft bij verschillende soorten vrouwelijke klachten, ongeacht de levensfase. De behandeling wordt uitgevoerd door een vrouwelijke arts.

FEMILIFT is snel, volkomen veilig en zeer effectief.

Elk vrouw verdient het om zich goed te voelen en te leven in harmonie met haar lichaam en zichzelf.

Net als de huid bestaat vaginaal weefsel uit collageen vezels die het kracht en flexibiliteit geven. FEMILIFT gebruikt een innovatieve CO2-lasertechnologie om het vaginale weefsel licht te verwarmen, waardoor de vezels samentrekken en de vorming nieuw collageen wordt gestimuleerd.

Hierdoor verbetert de functionaliteit van het hele vaginale gebied, normaliseert de bloedsomloop, verbetert de hydratatie, versterkt het immuunsysteem en herstel de elasticiteit van de vagina.

Een van de grootste voordelen van FEMILIFT behandeling is dat het niet lang duurt en uw routine niet verstoort. De behandeling duur ongeveer 30 minuten.

Wat behandeld FEMILIFT?

 • Vaginale elasticiteit: Na verloop van tijd na een bevalling kan vaginaal weefsel uitrekken, waardoor het spierweefsel niet meer strak is en het vaginale gebied minder gevoelig. Dit kan ook betekenen dat vrijen minder fijn voelt. FEMILIFT versterkt en herbouwt collageen in de vaginawand, verbeterd de gevoeligheid van vaginale receptoren en zorgt ervoor dat het vaginaal weefsel zicht samenstelt, waardoor de vagina strakker wordt en u weer meer seksuele bevrediging ervaart.
 • Na de bevalling: De bevalling is een belangrijke gebeurtenis in het leven van een vrouw en heeft vele fysiologische veranderingen tot gevolg. Na de bevalling kan het vaginale gebied uitgerekt en droog aanvoelen. En kan de bekkenbodem verzwakt zijn. FEMILIFT herstelt het vaginale gebied door het weefsel te versterken en te verstevigen, herstelt de kracht en flexibiliteit.
 • Stressincontinentie: Stressincontinentie is ongewenst urineverlies bij activiteiten waarbij de druk op het buikgebied hoger is, zoals hoesten, niezen, lachen of sporten. Het wordt veroorzaakt door een gebrek aan spierkracht in urinebuis omdat de ondersteunde bekkenbodem verzwakt is. FEMILIFT behandelt het hele gebied. De vaginawand wordt dikker en de bekkenbodem versterkt, waardoor de urinebuis meer steun krijgt. De behandeling verlicht de symptomen van stressincontinentie en kan het probleem zelfs helemaal verhelpen.
 • Na de menopauze: De hormonale veranderingen tijdens de menopauze kunnen het slijmvlies van de vagina dunner, droger en minder elastisch maken wat kan leiden tot ontstekingen. FEMILIFT herstelt de vaginawand, maakt deze dikker en herstelt de hydratatie. De behandeling vermindert onaangename symptomen zoals jeuk en een branderig gevoel, verhoogt de gevoeligheid en verbetert zo de seksuele functie.
 • Vaginale droogheid en infecties: FEMILIFT helpt vrouwen die last hebben van vaginale droogheid en terugkerende vaginale infecties, door de vaginawand en hydratie te herstellen. De behandeling verbetert het vaginale immuunsysteem en de bloedsomloop, stimuleert de aanmaak van gezond weefsel met een hogere weerstand tegen infecties en normaliseert de zuurtegraad in de vagina.

Is FEMILIFT iets voor mij? Jazeker, wanneer u..

 • Last heeft van verminderde vaginale elasticiteit, vaginale droogheid, infecties, ongewenst urineverlies of pijn bij het vrijen.
 • Op zoek bent naar een niet- operatieve en niet- hormonale oplossing voor vaginale klachten.
 • Snel resultaten wenst zonder veel pijn.

Voordelen:

 1. 100% veilig: klinisch bewezen, geavanceerde technologie
 2. Effectief: echt merkbaar resultaat.
 3. Veelzijdig: te gebruiken bij veelvoorkomende klachten.
 4. Poliklinische behandeling: snel, minimaal invasief, minimale hersteltijd.
 5. Onderdeel van uw leven: eenvoudig in te passen in uw dagelijks leven.

Hoe ziet een FEMILIFT behandeling er uit?

Belangrijk is om een uitstrijkje op te vragen bij de huisarts en deze mee te nemen naar de afspraak. Je kunt deze ook later te sturen, zolang dit maar voorafgaand aan de behandeling gebeurt. Zijn de waardes niet goed? Dan mag je niet worden behandeld.

Een FEMILIFT behandeling is een korte laserbehandeling van maximaal 30 minuten. Vóór de behandeling wordt er een verdovende spray aangebracht.

Tijdens de behandeling wordt er een hygiënische sonde, ook wel probe genoemd, in de vagina ingebracht. Dit doen wij om het weefsel zo voorzichtig mogelijk te behandelen. Voorafgaand aan de eerste behandeling schaft u een eigen persoonlijke probe aan. Deze probe kunt u meenemen en bij uw vervolgbehandelingen weer gebruiken.

Tijdens de behandeling wordt de probe 360 graden gedraaid. Zo behandelen we de gehele vaginawand. Een FEMILIFT is niet volledig pijnloos en kan gevoelig zijn. De ingang van de vagina is namelijk erg gevoelig. De laser wordt echter wel via deze weg ingebracht. Daarom wordt voorafgaand aan de behandeling een verdovende spray aangebracht. Deze spray helpt om de grootste gevoeligheid tijdens de behandeling te verminderen. U kunt ook een gevoel van warmte ervaren. Deze warmte ontstaat doordat de vezels in de diepere huidlaag geactiveerd worden door de laserstraal. Dit stimuleert uw huid om nieuw collageen aan te maken. Hierdoor wordt de vaginawand steviger en zullen uw klachten verminderen.

Hoe lang duurt het herstel van een FEMILIFT behandeling?

Bij de FEMILIFT behandelingen hoeft u geen rekening te houden met een lange hersteltijd. Je kunt achteraf alleen wel last hebben van een branderig gevoel, in combinatie met milde pijn. Meeste dagelijkse activiteiten kan je wel gewoon normaal oppakken. Echter raden we aan om intensieve oefeningen de eerste 3 dagen na de behandeling te verminderen.

Na de behandeling:

 1. Voor het gemak en de gevoeligheid van de vagina kan het fijn zijn om comfortabele kleding te dragen op de dag van de behandeling. Ook is het belangrijk om eventuele crèmes en lotions op het vaginale gebied te vermijden.
 2. U kunt tot 10 dagen na de behandeling klachten van waterige of bloederige afscheiding ervaren. Dit is normaal. Gebruik bij vochtverlies maandverband, het gebruik van tampons wordt afgeraden.
 3. U kunt de eerste dag een licht branderig gevoel ervaren bij toiletbezoek. Wij adviseren u de eerste 3 tot 10 dagen (zolang u nog afscheiding heeft) seksueel contact te vermijden en de vagina niet inwendig te spoelen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig met een tussenpoos van 6 weken. Daarna adviseren wij u eens per jaar terug te komen voor een onderhoudsbehandeling om het werkzame effect te behouden.

De meeste vrouwen merken na de eerste behandeling al een duidelijke verbetering. In de literatuur blijkt dat bij 80-90% van de vrouwen die klachten van branderigheid, droogheid, pijn bij het vrijen helemaal of vrijwel volledig verdwijnen.

Contra-indicatie:

 1. Tijdens een zwangerschap
 2. Tijdens een menstruatie
 3. Als u medicijnen gebruikt die kunnen leiden tot zonneallergie (zoals bepaalde antibiotica)
 4. Als u op het moment van de behandeling een vaginale infectie hebt
 5. Als u op het moment van de behandeling een herpes infectie in de schaamstreek hebt.
 6. Als u chronisch corticosteroïden gebruikt.
 7. Als u een collageenziekte hebt.