De ultieme collageen boost voor de schaamlippen!

Heb jij last van verslapping in de schaamstreek? Dan maakt de FEMITIGHT behandeling een groot verschil.

FEMITIGHT is zeer geschikt voor vrouwen bij wie de grote schaamlippen door veroudering, gewichtsverlies of na bevallingen minder volume hebben en de normale stevigheid en elasticiteit verloren zijn.

FEMITIGHT pakt het probleem van slappe huid aan door collageen te simuleren in de huid rond de schaamlippen. Door verschillende lasergolflengten en puls modus te gebruiken, kunnen we een dramatische verbetering van het uiterlijk van de vulva creëren.

Het is een onderwerp waar maar weinig over wordt gesproken: verslapping in de schaamlippen die u een oncomfortabel gevoel geven. Tegenwoordig is het niet nodig om met schaamtegevoelens en pijnklachten veroorzaakt door de buitenste schaamlippen te blijven rondlopen.

De vraag naar cosmetische ingrepen in de schaamstreek neemt steeds meer toe. Het ondergaan van een behandeling in dit gebied om cosmetische redenen wordt in verschillende landen inmiddels als normaal ervaren. In Nederland is dit nog minder geaccepteerd ondanks het feit dat er wel behoefte aan is.

De effecten van een bevalling, menopauze, gewichtsverlies en het natuurlijke verouderingsproces leiden tot verschillende significante veranderingen in het lichaam van een vrouw. Met name de vrouwelijke intieme zone kunnen ingrijpende veranderingen ondergaan die kunnen leiden tot verlies aan zelfvertrouwen. Vrouwen maken zich vaak zorgen over het uiterlijk van de schaamlippen, de buitenste lippen van de vulva.

De schaamlippen verliezen vaak hun inherente huidelasticiteit met verlies van soepelheid, wat na verloop van tijd leidt tot een losse huid en deze veranderingen kunnen worden versterkt door dalende niveaus van oestrogeen als onderdeel van het verouderingsproces.

De behandeling:

Allereerst wordt het te behandelen gebied ontsmet. Daarna wordt een dun laagje olie op de huid aangebracht. Vervolgens wordt het gebied verwarmd met de laser waarbij de laser continu heen en weer bewogen wordt over de grote schaamlippen. Tegelijkertijd wordt met een speciale laser thermometer de temperatuur van het behandelde gebied gecontroleerd. De behandeling duurt ongeveer 10 a 20 minuten.

Een veel toegepaste techniek voor het verstrakken van de schaamlippen is de fractional laser. De laserstralen maken het mogelijk om de getroffen huid zowel te verstevigen als te verstrakken. Door de energie en warmte die tijdens een laserbehandeling vrijkomen, verdwijnen rimpels en wordt de onderliggende huidstructuur herstelt. Het verstevigen van de schaamlippen met toepassing van de lasertechniek is nagenoeg pijnloos.

Het bijzondere van een laserbehandeling is dat de laserstralen worden opgenomen door de huidcellen. Vervolgens wordt de vrijgekomen energie omgezet in warmte, waardoor in de behandelde huid minuscule gaatjes ontstaan. Dit zet de huid aan om nieuw weefsel en collageen aan te maken. De buitenste schaamlippen worden strakker, voelen soepeler aan en zien er jonger uit.

Is het pijnlijk?

De ingreep is pijnloos en kan zonder verdoving uitgevoerd worden.

Na de behandeling:

  1. Direct na de behandeling kan de huid wat rood en oedemateus zijn. Na de behandeling wordt een hydraterende crème op de huid aangebracht.
  2. De huid kan na de behandeling enkele dagen wat warm en dik aanvoelen. Het is belangrijk de huid gedurende 5 dagen na de behandeling dagelijks met een hydraterende crème in te smeren.
  3. U kunt al uw normale werkzaamheden direct hervatten. U mag gewoon douchen.
  4. Het is verstandig de eerste dag na de behandeling geen seksueel contact te hebben en niet in bad te gaan.
  5. U kunt direct na de behandeling uw werk hervatten. Ook sporten is direct na de behandeling weer mogelijk

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van de conditie van de huid kan het verstandig zijn de behandeling 3-5 x te herhalen met een tussenpauze van 2-3 weken.

Het resultaat kan direct na de behandeling zichtbaar zijn maar is optimaal na 3-6 maanden omdat pas dan de collageenregeneratie volledig is. Een controle afspraak wordt gemaakt voor 6 maanden na de laatste behandeling.